ال ای دی های ماوراء بنفش برای تولید ویتامین دی از بیرون مناسب است

حتی اگر در مورد اثرات مضر اشعه ماوراء بنفش (UV) در نور خورشید به ما هشدار داده شود، آنها برای تولید ویتامین D در بدن ضروری هستند. اکنون، دانشمندان ادعا می‌کنند که LED های UV می‌توانند در صورتی که مورد دوم به مقدار کافی در دسترس نباشد، به عنوان جایگزینی ایمن برای نور خورشید عمل کنند.

ویتامین D به کاهش از دست دادن تراکم استخوان و توده عضلانی، به ویژه در افراد مسن کمک می‌کند. اگرچه می‌توان ویتامین را به صورت مکمل مصرف کرد، اما در صورت تولید طبیعی بدن، در پاسخ به نیازهای بدن بسیار موثرتر خواهد بود.

متأسفانه ممکن است افرادی که در قسمت‌های شمالی زمین زندگی می‌کنند، در زمستان که ساعات روشنایی روز کاهش می‌یابد، از نور خورشید کافی برخوردار نشوند.

افرادی که توانایی تحرک آنها کاهش یافته است – مانند افراد مسن – ممکن است نتوانند به مدت کافی برای قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش به بیرون از منزل بروند.

اگرچه، قرار گرفتن بیش از حد در معرض اشعه نیز مشکلات سلامتی مانند سرطان پوست و پیری زودرس پوست به دنبال خواهد داشت.

با در نظر داشتن این تردید، محققان دانشگاه ناگویای ژاپن با تعیین حداقل دوز و شدت نور UV مورد نیاز برای تولید کافی ویتامین D در موش، تحقیقات خود را شروع کردند.

در مرحله بعدی، موش‌هایی که از نظر ژنتیکی با سرعت تسریع یافته پیر شده اند، دو بار در هفته توسط LED های UV که در آن سطح پرتو تنظیم شده بود، تحت تابش قرار می‌گیرند. یک گروه نیز بصورت کنترل شده در معرض اشعه ماوراء بنفش قرار نگرفتند.

پس از گذشت 12 هفته از درمان، مشخص شد که موش‌های در معرض اشعه ماوراء بنفش دارای سطح ویتامین D سرم خون بالاتر، همراه با افزایش تراکم استخوان، توده عضلانی و قدرت هستند. از همه مهمتر، هیچ آسیب پوستی در آنها مشاهده نشده است.

محققان اکنون در حال ساخت دستگاه قابل حمل LED UV برای استفاده توسط انسان هستند. این هدف عمدتاً توسط افراد سالخورده برای پیشگیری یا بهبود استئوسارکوپنی استفاده می‌شود، که ترکیبی از کاهش تراکم استخوان و کاهش توده عضلانی است.

پروفسور یوشیهیرو نیشیدا، دانشمند ارشد تحقیقات، می‌گوید: با استفاده از این دستگاه، همه افراد مسن قادر به دریافت ویتامین D کافی، به روشی آسان و ایمن با هزینه کم خواهند بود. این می‌تواند یک روش امیدوار کننده برای پیشگیری و درمان این بیماری باشد.

منبع: newatlas

بامد مرجع تخصصی تجهیزات پزشکی و ملزومات مصرفی

5/5 - (17 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده − 5 =