محققان یک بخیه هوشمند توسعه دادهاند که نیازی به باتری ندارد و به صورت بیسیم اطلاعات زخم و محل جراحی را منتقل میکند.
این بخیه هوشمند دارای یک حسگر الکترونیکی کوچک است که میتواند وضعیت زخم، روند بهبود و نشت مایع میانبافتی را به صورت مداوم کنترل کند.
نظارت بر زخم پس از عمل جراحی، یک گام مهم برای جلوگیری از عفونی شدن، بازشدن زخم و سایر عوارض آن است.
زمانی که محل جراحی در یک بافت عمقی وجود دارد، نظارت فقط با روشهای پرهزینه مانند رادیولوژی امکانپذیر است؛ یا فقط باید به مشاهدات بالینی بسنده کرد.
یکی از روشهای نظارت بر بافتهای عمیق، کاشت حسگرهای بیوالکترونیکی است که آن هم معایبی دارد و ممکن با بافت زخم سازگاری نداشته باشد.
محققان دانشگاه سنگاپور برای حل این مشکل یک بخیه هوشمند توسعه دادهاند که نیازی به باتری ندارد و به صورت بیسیم اطلاعات زخم و محل جراحی را منتقل میکند.
بخیه های نسل بعدی با الهام از تاندونها باعث بهبودی و انتقال دارو میشوند
این بخیههای هوشمند دارای یک حسگر الکترونیکی کوچک است که میتواند وضعیت زخم، روند بهبود و نشت مایع میانبافتی را به صورت مداوم کنترل کند.
روش کار بخیه هوشمند
این بخیه هوشمند دارای سه قسمت میباشد:
- نخ ابریشمی با کاربرد پزشکی که پوششی از جنس پلیمر رسانا دارد. این پوشش باعث میشود نخ ابریشمی به سیگنالهای بیسیم پاسخ دهد.
- قسمت دوم یک حسگر الکترونیکی بدون باتری است.
- قسمت سوم یک مولفه بازخوان بیسیم است که باعث میشود بخیه از خارج از بدن کنترل شد.
پس از استفاده از بخیه، کل آن به عنوان یک برچسب RFID عمل میکند و میتواند بازخوانی شود. از بیرون از بدن یک سیگنال به بخیه ارسال میشود و یک سیگنال منعکس میشود.
اگر فرکانس سیگنال منعکسشده تغییری داشته باشد، به این معنی است که در محل جراحت مشکلی وجود دارد.
این بخیه هوشمند را میتوان تا عمق 50 میلیمتری از سطح پوست قرار داد یا با افزایش رسانندگی آن یا حساسیت دستگاه بازخوان، در عمق بیشتری قرار داد. این بخیه پس از بهبودی کامل زخم با استفاده از یک جراحی کمتهاجمی یا اندوسکوپی خارج میشود.
منبع: newatlas
بامد مرجع تخصصی تجهیزات پزشکی و ملزومات مصرفی