ساخت جهانی بهتر پس از کرونا برای افراد دارای معلولیت

افراد دارای معلولیت به عنوان قشری از جامعه ای که همگان در آن ساکن هستیم و زندگی می کنیم، می بایست از امتیازهای ویژه ای برخوردار باشند تا مباد فکر کنند که جامعه آنها را فراموش کرده است.

بامد ضمن تبریک این روز به تمام معلولین عزیز و با توجه به شعار امسال روز جهانی معلولین با عنوان «ساخت جهانی بهتر پس از کرونا برای افراد دارای معلولیت»، فرصتی فراهم آمده تا برخی مسائل و مشکلات این گروه آسیب پذیر در بحران بیماری کووید ۱۹ مورد بررسی قرار گیرد.

آمارها نشان می‌دهد که ۱۵ درصد از جمعیت جهان، نوعی از معلولیت را تجربه می‌کنند و ۲ تا ۴ درصد از آنها مشکلات قابل توجهی در عملکرد دارند.

با توجه به ماهیت بیماری نوپدید کووید ۱۹ و چالش‌هایی که این بیماری برای انجام اقدامات پیشگیرانه مانند فاصله‌گذاری اجتماعی و شستشوی مکرر دست دارد، سبب شده که توجه ویژه‌ای به این گروه آسیب پذیر شود.

توجه به نیازهای بهداشتی معلولان

زهرا اسکندری دانشجوی دکترای سلامت در بلایا و فوریت‌ها، گفت: بسیاری از افراد دارای معلولیت، نیازهای بهداشتی بیشتری نسبت به سایر افراد جامعه دارند و ممکن است تطبیق شرایط زندگی آنها با شرایط به وجود آمده مشکل باشد.

اگرچه بسیاری از افراد دارای معلولیت سالم هستند، اما برخی از آنها دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستند که خطر ابتلاء به کووید ۱۹ را افزایش می‌دهد و می‌تواند در ایجاد استرس و اضطراب در این افراد مؤثر باشد.

وی افزود: ماهیت برخی از معلولیت‌ها ممکن است افراد را در معرض خطر بیشتری از ابتلاء به کووید ۱۹ قرار دهد. به عنوان مثال، افرادی که روشن‌دل یا کم بینا هستند ممکن در برخی موارد برای به دست آوردن اطلاعات اشیا را لمس کنند یا در شستن دست خود مشکلی داشته باشند.

همچنین برخی افراد که محدودیت حرکتی دارند ممکن است نتوانند در مکان‌های عمومی به طور مناسب فاصله اجتماعی را رعایت کنند. از طرفی هم برخی افراد دارای معلولیت در مؤسسات نگهداری می‌شوند و برای مراقبت از خود نیازمند کمک سایر افراد هستند که باعث می‌شود نتوانند فاصله اجتماعی را به صورت مناسب رعایت کنند و در معرض خطر ابتلاء قرار می‌گیرند، نیاز است مراقبین در مؤسسات از ملاحظات لازم برای مراقبت از این افراد آگاه باشند.

اسکندری ادامه داد: افراد دارای معلولیت بیشتر در معرض تأثیرات بیماری‌های نوپدید بوده و کمتر دارای آمادگی برای مراقبت از خود هستند و بیشتر دستورالعمل‌های آموزشی تدوین شده مربوط به افراد سالم بوده و امکان استفاده آن برای افراد روشن‌دل یا ناشنوا وجود ندارد.

از این رو گنجاندن نیازهای افراد دارای معلولیت برای حفاظت از آنها در برابر بیماری‌های نوپدید و استفاده از تجارب آنان برای برنامه‌های مراقبت از خود ضروری است.

وی با طرح این موضوع که اگر دارای معلولیت هستید یا از فرد دارای معلولیت مراقبت می‌کنید لازم است نکاتی را مورد توجه قرار داده و آنها را رعایت کنید، گفت: در خانه بمانید و فقط برای انجام کارهای ضروری مانند ویزیت پزشک یا تهیه مواد غذایی به بیرون از خانه خود بروید.

از خانواده، همسایه یا دوست خود بخواهید تا در انجام کارهای ضروری (تهیه نسخه دارویی، خرید مواد غذایی) به شما کمک کنند. وقتی به بیرون از خانه می‌روید، فاصله اجتماعی را رعایت کنید.

اسکندری افزود: پس از لمس سطوح و قبل از غذا دستان خود را با آب و صابون یا محلول‌های ضد عفونی‌کننده دست مبتنی بر الکل، بشویید.

این دانشجوی دکترای سلامت در بلایا و فوریت‌ها، تاکید کرد: اگر روشن دل یا کم‌بینا هستید، ممکن است هنگام حضور در مکان‌های عمومی سطوح بیشتری را نسبت به دیگران را لمس کنید، پس هنگام بیرون رفتن در مکان‌های عمومی دستکش بپوشید.

وی ادامه داد: برای محافظت از سلامتی افراد دارای معلولیت تجهیزات حرکتی مانند رینگ‌های روی صندلی‌های چرخ‌دار، واکرها، عصا را ضدعفونی کرده یا بشویید.

اسکندری گفت: به نیازهای ارتباطی افراد ناشنوا یا کم‌شنوا فکر کنید، اگر این افراد در بیمارستان بستری شدند با توجه به اینکه درک صحبت‌های پزشکان و پرستاران ممکن است به دلیل استفاده از وسایل حفاظت فردی برای این افراد دشوار و چالش‌برانگیز باشد، می‌توانید از کارکنان بیمارستان بخواهید تا اطلاعات را به صورت کتبی منتقل کنند یا از روش‌های ارتباطی جایگزین استفاده کنید.

منبع: خبرگزاری مهر

5/5 - (7 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه − هشت =