آیا کرونا عامل ابتلا به دیابت است؟

یک گروه بین‌المللی از محققان دریافتند کووید ۱۹ می‌تواند موجب شیوع دیابت در بین افراد سالم شده و افراد مبتلا به دیابت را دچار عوارض و مشکلات جدی کند.

به گزارش روز شنبه پایگاه خبری ساینس‌دیلی، این تحقیقات در قالب پروژه بین‌المللی CoviDiab Registry و با مشارکت ۱۷ متخصص دیابت پیشرو از سراسر جهان انجام شد و یکی از اولین اقدامات بین‌المللی برای ثبت موارد جدید ابتلا به دیابت در سراسر جهان و درک ویژگی‌ها و علایم دیابت در افراد مبتلا به کرونا است.

قرار است این پروژه، بهترین استراتژی‌ها و روش‌های درمان و نظارت بر افراد مبتلا به کووید ۱۹ را در دوره پس از شیوع این بیماری شناسایی و معرفی کند.
مشاهدات بالینی فعلی نشان‌دهنده یک رابطه دوجانبه بین کووید ۱۹ و دیابت است. از یک طرف دیابت موجب افزایش ابتلا به کرونا و تشدید علایم و مرگ ناشی از آن می‌شود.

در واقع بین ۲۰ تا ۳۰ درصد از افرادی که جان خود را در اثر ابتلا به این ویروس از دست دادند، دچار دیابت بودند. از طرف دیگر در افراد مبتلا به کووید ۱۹ موارد جدیدی از شیوع دیابت و همچنین بروز مشکلات متابولیک غیرعادی در افرادی که پیش از کووید ۱۹ دچار دیابت بوده‌اند، مشاهده شده است البته هنور مشخص نیست که ویروس SARS-Cov-۲ که عامل بیماری کرونا است، چگونه بیماران دیابتی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

دیابت به علت ناتوانی بدن در تولید یا مصرف انسولین بوجود می‌آید. انسولین ماده‌ای است که توسط لوزالمعده تولید می‌شود و نقش آن استفاده از قند به عنوان عظیم‌ترین منبع انرژی بدن است. قند خون بالا به مرور زمان بر تمام ارگان‌های بدن تاثیر می‌گذارد و منجر به بیماری‌های قلبی، سکته مغزی، نارسایی کلیه، نابینایی، ناتوانی جنسی و عفونت‌های منتهی به نقص عضو می‌شود.

آخرین آمار منتشر شده از سازمان جهانی بهداشت در مورد دیابت:

-تعداد افراد مبتلا به دیابت  در جهان از ۱۰۸ میلیون در سال ۱۹۸۰، به بیش از ۴۲۵ میلیون نفر رسیده است.
-شیوع جهانی دیابت در افراد بالای ۱۸ سال، از ۴.۷ درصد در سال ۱۹۸۰، به ۸.۵ درصد در سال ۲۰۱۴ میلادی رسیده است.

سرعت شیوع دیابت در کشورهای فقیر و کم درآمد بیشتر است.

دیابت عامل اصلی نابینایی، نارسایی کلیه، حمله قلبی، سکته مغزی و قطع اعضای تحتانی است.

در سال ۲۰۱۶میلادی، ۱.۶ میلیون مرگ، مستقیما به دیابت مربوط بود  و ۲.۲ میلیون مرگ دیگر به گلوکز بالای خون منتسب بود. حدود نیمی از آمار مرگ و میر ناشی از گلوکز بالای خون، در افراد کمتر از ۷۰ سال گزارش شده است.

بر اساس آخرین آمار سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۶ میلادی، دیابت هفتمین عامل مرگ و میر گزارش شده است.

رژیم غذایی سالم، فعالیت بدنی، حفظ وزن بدن و اجتناب از مصرف دخانیات مهمترین عوامل در پیشگیری از دیابت نوع ۲ هستند.

بیش از ۴۲۵ میلیون نفر در سراسر جهان به دیابت مبتلا هستند؛ اکثر این آمار به دیابت نوع ۲ اختصاص دارد که به‌راحتی با فعالیت بدنی منظم و رژیم غذایی سالم قابل کنترل است.

از هر دو بیمار مبتلا به دیابت، یک مورد هنوز تشخیص داده نشده است که به سادگی با تشخیص اولیه و رعایت موارد ساده مربوط به سبک زندگی قابل کنترل است.

از هر چهار خانواده، کمتر از یک مورد به برنامه‌های آموزشی کاربردی در زمینه دیابت دسترسی دارند. در حالی که آموزش‌های اولیه نقش مهمی در کنترل بیماری، بهبود نتایج و کاهش هزینه ها دارد.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه New England Journal of Medicine  منتشر شده است.

5/5 - (8 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × یک =