افراد مسن امروز نسبت به 30 سال پیش باهوش تر، قوی تر و سریعتر هستند

یک مطالعه جدید جذاب از محققان در فنلاند عملکرد فیزیکی و شناختی گروهی از افراد مسن را در سال 2017 با یک گروه با سن مشابه سه دهه قبل مقایسه کرده است. تقریباً در هر آزمایش پیشرفت هایی مشاهده شده است، که نشان می‌دهد پیشرفت هایی در زمینه ارتقا سطح بهداشت، تعداد سال‌های سالم زندگی یک شخص حاصل شده است.

در طول قرن گذشته بشر به طور متوسط عمر طولانی تری داشته است. امید به زندگی به طور مداوم در حال افزایش است، با این وجود، طی چند دهه گذشته، برخی از محققان اظهار داشتند که تحقیقات پزشکی باید به جای کمیت، بیشتر بر کیفیت زندگی تمرکز کنند.

در سال 2001، سازمان بهداشت جهانی معیار جدیدی را در تجزیه و تحلیل جهانی خود قرار داد. امید به زندگی سالم، محاسبه جدیدی است از اینکه چند سال فرد می‌تواند انتظار داشته باشد که در سلامتی مطلوب زندگی کند. این تمرکز مجدد بر حوزه سلامت، نه فقط طول عمر، نشان می‌دهد که افراد مسن به طور مداوم از 70 سالگی زندگی خود را شروع می‌کند و باید به کیفیت این سالهای بزرگسال توجه شود.

در یک جفت مطالعات جدید نسبتاً منحصر به فرد، محققان دانشگاه Jyväskylä در فنلاند عملکرد فیزیکی و شناختی را در دو گروه از افراد با سن مشابه متولد شده با فاصله 30 سال مقایسه کرده اند.

گروه اول حدود 500 نفر، بین 75 تا 80 سال (متولد 1910 تا 1914)، در انواع آزمایش های جسمی و شناختی در سال 1989 شرکت کردند. گروه دوم، دوباره بین 75 تا 80 سال (متولد 1938 و 1943)، همان آزمایشات آزمایشی را در سال 2017 به پایان رساند.

Taina Rantanen، محقق اصلی این پروژه، می‌گوید این تحقیق راهی جدید برای سنجش پیشرفت در گسترش دامنه بهداشت از یک نسل به نسل دیگر را فراهم کرده است.

رانتانن می‌گوید: “این تحقیق بی نظیر است زیرا در جهان فقط تعداد کمی تحقیق وجود دارد که حداکثر اقدامات مبتنی بر عملکرد را در افراد هم سن در مقاطع مختلف تاریخی مقایسه کرده اند. اندازه گیری‌های مبتنی بر عملکرد نحوه مدیریت افراد مسن در زندگی روزمره خود را توصیف می‌کند و در عین حال، اندازه گیری ها سن عملکرد فرد را نشان می‌دهد.

تقریباً در تمام معیارهای آزمایش شده در گروه متولد شده، پیشرفت هایی مشاهده شده است. با نگاهی به عملکرد بدنی، سرعت پیاده روی بیشتر شده ، قدرت بدنی بین 5 تا 25 درصد بهبود یافته است، قدرت کشش زانو بین 20 تا 47 درصد بهبود یافته و اندازه گیری عملکرد ریه بهتر شده است. همچنین در گروه آزمون متأخر در بسیاری از آزمونهای عملکرد شناختی، پیشرفتهای مشابهی مشاهده شد.

ماتی مانوکا، یک محقق فوق دکترا که روی این پروژه کار می‌کند، نشان می‌دهد عوامل مختلفی می‌توانند توضیح دهند که چرا افراد مسن در گروه دوم بعداً چنین پیشرفتهای مداوم در حوزه سلامت را نشان می‌دهد.

مانوکا می‌گوید: گروه پیرمردهای 75 و 80 ساله که بعداً متولد شده اند بزرگ شده و در دنیایی متفاوت از همتایانشان که سه دهه پیش متولد شده‌اند زندگی کردند. تغییرات مطلوب زیادی ایجاد شده است. این موارد شامل تغذیه و بهداشت بهتر، بهبود در مراقبت های بهداشتی و سیستم مدرسه، دسترسی بهتر به آموزش و بهبود زندگی کاری است.

محققان متذکر می‌شوند که یافته ها ممکن است تا حدی مختص فنلاند باشد، کشوری که وقتی گروه قبلی در حدود سال 1910 متولد شد، هنوز تا حد زیادی کشاورزی و توسعه نیافته بود. تعدادی از اصلاحات اجتماعی، از جمله آموزش اجباری طولانی تر و توصیه های بهتر تغذیه ای، در دهه های 1940 و 50 به عنوان کلید بسیاری از پیشرفتهای جسمی و شناختی دیده می‌شود که در گروه متولد شده بعدی دیده می‌شود.

در نهایت، رانتانن اظهار داشت، با ادامه امید به زندگی، دانشمندان باید توجه زیادی به تعادل بین سالهای سالم تر و سیستم های مراقبتی لازم برای مدیریت جمعیت های بسیار قدیمی در پایان زندگی خود داشته باشند. رانتانن می‌گوید: افزایش دوره سالهای نیمه عمر غیر معلول و محدود کردن سالهای پایان زندگی معلول باید در اولویت پژوهشگران مسن باشد.

رانتانن می‌گوید: افزایش امید به زندگی، سالهای غیر معلول بیشتری را برای ما فراهم می‌کند، اما در عین حال، آخرین سالهای زندگی در سنین بالاتر و بالاتر قرار می‌گیرد و نیاز به مراقبت را افزایش می‌دهد. در میان جمعیت سالخورده، دو تغییر همزمان اتفاق می‌افتد: ادامه سالهای سالم به سنین بالاتر و تعداد بیشتری از افراد سالخورده که به مراقبت های خارجی نیاز دارند.

منبع: newatlas

بامد مرجع تخصصی جهیزات پزشکی و ملزومات مصرفی

5/5 - (11 امتیاز)

دیدگاهی در “افراد مسن امروز نسبت به 30 سال پیش باهوش تر، قوی تر و سریعتر هستند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × دو =