با بررسی اجمالی ایران و کشورهای جهان از لحاظ استفاده از نعمات خدادادی، متوجه میشویم، لجن درمانی و طبی که در دنیای پیشرفته و علمی کنونی، بسیار مورد توجه قرار گرفته، در کشور ما ـ که یکی از قطبها و منابع اصلی این نوع درمان می تواند باشد، با بیمهری فراوان روبهرو شده و از این فرصت در به دست آوردن درآمد برای کشور بهره برده نمیشود.
در همین زمینه، دکتر فریبا بشیری، پزشک و مدرس دانشگاه و عضو هیأت مدیره انجمن بیوتکنولوژی ایران که مطالعات بسیاری را در زمینه لجنشناسی و خواص درمانی لجنها کرده، به خبرنگار «تابناک» گفت: از سالهای دور در کشور ما و دنیا، استفاده از این موهبت الهی مورد توجه پزشکان قرار گرفته که به صورت سنتی استفاده میشده است. در طب سنتی و تاریخی ما نیز از این خاصیت درمانی لجن و نمک در بهبود و درمان بیماریهای مردم بسیار یاد شده است که البته به صورت تجربی محقق شده است.
این محقق افزود: لجن درمانی از سالهای گذشته در دنیا مورد توجه بوده است ،اما در سالهای اخیر بصورت علمی مورد بحث و بررسی و تحقیق کارشناسان و محققان قرار گرفته و پروتکلهای درمانی مدرن تدوین گردیده است.
وی درباره تحقیقات خود در این زمینه علمی گفت: از دو سال و نیم پیش، تحقیق جامعی درباره لجنشناسی و لجنهای طبی آغاز کرده و از مراکز تحقیقاتی خارج از کشور نیز بازدید و بررسی داشتهام.
وی درباره مشاهدات خود در بازدید از تعدادی از ۲۲۰ کلینیک لجن درمانی در کشور آلمان افزود: در این کلینیک ها ، از این خاصیت طبی لجن در درمان بیماریهای پوستی استفاده میشود و با توجه به اذعان کارشناسان و محققان به خواص درمانی لجنها، اکثر شرکتهای بیمه نیز این درمان را پذیرفته و هزینههای درمانی را میپردازند.

وی با اشاره به استفاده از لجنهای طبی در جهان گفت: در کشورهای خارجی، از لجنها و نمک طبی دریاچه «بحرالمیت»کشور اردن استفادههای بسیاری میشود؛ که از آن جمله می توان از تهیه محصولات بهداشتی و آرایشی و همچنین احداث کلینیکهای درمانی نام برد.
دکتر بشیری راجع به لجن و نمک طبی دریاچه ارومیه افزود: با انجام آزمایش از لجن و نمک طبی دریاچه ارومیه و مقایسه آن با مواد محصولات تولید شده از دریاچه بحرالمیت به این نتیجه رسیدهایم که خواص طبی و درمانی لجن و نمک دریاچه ارومیه ایران، بسیار مشابه با خواص لجن و نمک دریاچه بحرالمیت اردن است که کشورهای خارجی به ویژه فرانسه و انگلیس و آلمان استفاده فراوانی از آن میکنند، ولی متأسفانه از این ظرفیت ایران بهره شایانی برده نمیشود.
این عضو هیأت مدیره انجمن بیوتکنولوژی ایران ادامه داد: در داخل کشور، توجه کافی به این ظرفیت ایران نشده و تاکنون به رغم تأکید مسئولان، از جمله وزرا ورئوسایجمهور دولتهای هشتم و نهم، باز هم با بیمهری تمام با این خاصیت علمی و طبی و ظرفیت کشور برخورد میشود و باید گفت که مدیریت کشورما، روی بحثهای روتین نظر داده و روحیه ریسکپذیری در مدیریت کشور وجود ندارد. به همین دلیل، اینجانب با وجود پیگیریهای مستمر چهار ساله هنوز نتوانسته ام این مبحث علمی و تحقیقاتی راکه میتواند نتایج بسیار مثبتی برای کشور داشته باشد، به سر منزل مقصود برسانم.
عضو هیت علمی ششمین همایش بیوتکنولوژی ، درباره ظرفیت این علم در ایران گفت: میتوانیم با ساخت یک فیلد و مرکز تحقیقاتی و ایجاد کلینیک لجن درمانی ، آموزشی و پرداختن به این علم درچنین مرکزی هم از لحاظ جذب توریسم درمانی و ارزآوری و تولید علم برای کشورمفید باشیم وهم از صادرات این لجن و نمک طبی دریاچه ارومیه، سود سرشاری را عاید کشورمان بکنیم.
وی درباره تحقیقات در زمینه لجنشناسی اشاره کرد: با توجه به لازمه احداث کلینیک لجن درمانی برای انجام تحقیق در این مورد و هزینه بر بودن پروژه نیاز به همکاری جدی مسئولین از نظر مادی و معنوی و اصلاح قوانین محدود کننده وجود دارد. ضمناً با توجه به این که کلینیکها و مراکز درمانی سایر کشورهای دنیا لجن و نمک را از کشور اردن با قیمتهای خیلی گزاف تهیه میکنند، ما نیز میتوانیم از این فرصت استثنایی برای توسعه صادرات و ارز آوری بهره فراوان ببریم.

منبع: تابناک
خیلی خوبه ولی باید تا عادی شدن شرایط کرونایی صبر کرد.