تاثیر چای سبز و برخی آب میوه‌ها در پیشگیری از کرونا

نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد مصرف چای سبز ، آب توت آرونیا و آب انار، ویروس‌های آنفلوانزا و کرونا را از بین می‌برند و غرغره و شستشوی دهان با آنها می‌تواند در پیشگیری از ابتلا به کووید-۱۹ موثر باشد.

به گزارش پایگاه اینترنتی نیوز مدیکال، «توت آرونیا» یا «چوکبری سیاه» ( نام علمی: Aronia ) یکی از میوه های شمال آمریکاست. این میوه به دلیل داشتن خاصیت ضد سرطانی همانند سایر گونه های توت از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار است. بنابراین می‌توان توت آرونیا را هم در غذاها و خوراک های دیگری مانند آب میوه و کیک و غیره مصرف کرد و یا به تنهایی آن را خورد.

طبق تحقیقاتی که بر روی این میوه انجام شده، توت آرونیا به دلیل داشتن مواد مغذای پلی فنولی برای سلامتی بسیار مفید بوده و ادعاهایی ثابت کرده است که این میوه اثر درمانی بر روی برخی از بیماری ها دارد.

«سندرم حاد تنفسی کرونا ویروس ۲» (SARS-CoV-۲)، ویروسی که باعث شیوع جهانی کووید-۱۹ شده است، دستگاه تنفسی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این ویروس حتی قبل از مشاهده علایم به سرعت قابل انتقال است و باعث می‌شود این بیماری به سرعت منتشر شود. 

این ویروس ابتدا دستگاه تنفسی فوقانی را آلوده می‌کند و عمدتا از طریق بینی و گلو وارد بدن می‌شود و علایم تنفسی مانند گلودرد و سرفه را ایجاد می‌کند.

به تازگی چند مطالعه نشان داده اند که غرغره با دهان شویه های تجاری می‌تواند باعث کاهش میزان عفونت و انتشار ویروس شود.

از سوی دیگر مشخص شده است بسیاری از محصولات طبیعی، فعالیت ضد ویروسی دارند. به عنوان مثال، گزارش شده است که عصاره انار و توت آرونیا در آزمایش هایی که در محیط آزمایشگاه انجام شده اند علیه ویروس آنفولانزا فعالیت می‌کنند و غرغره کردن با چای سبز باعث کاهش میزان عفونت های آنفلوانزا می‌شود. بنابراین بررسی فعالیت ضد ویروسی طیف وسیعی از محصولات طبیعی که می‌توانند گسترش ویروس های تنفسی را مهار کنند، حائز اهمیت است.

اکنون محققان موسسه ویروس شناسی مولکولی مرکز پزشکی «اولم» آلمان و چند دانشگاه دیگر در این کشور اثر چای سبز و آب توت آرونیا، انار و «آقطی سیاه» را بر پیشگیری از ابتلای سلول ها به عفونت های ویروسی در محیط آزمایشگاه بررسی کردند. آقطی سیاه که در همدان «انگور کولی» نامیده می‌شود، از زمان های قدیم مورد مصرف مردم بوده و از آن برای رفع امراض مختلف مانند دفع بلغم و صفرا استفاده می‌کرده اند.

محققان عصاره این میوه ها را با ویروس ها مخلوط کردند و آنها را در دمای اتاق قرار دادند. آنها با استفاده از بافت هایی که در ظروف آزمایشگاهی پرورش داده بودند میزان عفونت این ویروس ها را بعد از قرار گرفتن در معرض این عصاره ها ارزیابی کردند.

محققان متوجه شدند آب توت آرونیا پس از ۵ دقیقه میزان عفونت را تقریبا ۳ هزار برابر کاهش داد. این در حالی است که آب آقطی سیاه، انار و چای سبز عفونت را حدود ۱۰ برابر کاهش دادند. 

محققان همچنین متوجه شدند با افزایش زمان قرار گیری ویروس ها در معرض این عصاره ها به مدت حدود ۲۰ دقیقه ، فعالیت ضد ویروسی این میوه ها اندکی افزایش می‌یابد که این موضوع نشان دهنده بروز سریع فعالیت ضد ویروسی است. این تحقیق نشان داد عصاره این میوه ها بطور کلی در برابر ویروس های پوشش دار فعال هستند. 

محققان با آزمایش ویروس های آنفلوانزای خوکی (IAV) و کرونا نیز متوجه شدند عصاره این چهار میوه پس از ۵ دقیقه بیش از ۹۹ درصد ویروس آنفلوانزای خوکی را غیر فعال کرد. نتایج این آزمایش ها نشان داد که آب توت آرونیا پس از پنج دقیقه حدود ۹۷ درصد ویروس کرونا را از فعالیت انداخت؛ این درحالی است که چای سبز و آب انار حدود ۸۰ درصد این ویروس را غیر فعال کردند. همچنین آب آقطی سیاه تاثیری بر ویروس کرونا نداشت. 

نتایج این مطالعه نشان داد که آب آرونیا در مقابل ویروس کرونا  کاملا موثر بود و آب انار و چای سبز نیز میزان ویروس ها را کاهش می‌دهد.

پیش از این مطالعات نشان داده بودند که غرغره کردن با چای و عصاره های چای و یا آب گیاهان می‌تواند موجب کاهش بار عفونتی آنفلوانزا و علایم ناشی از آن شود. به همین ترتیب غرغره با آب های آرونیا و انار را نیز می‌توان علاوه بر چای ها در مقابله با کرونا مورد استفاده قرار داد. 

محققان اظهار داشتتد، غرغره و شستشوی مداوم دهان با آب میوه های یاد شده و چای ها و به دنبال آن نوشیدن آنها می‌تواند یک استراتژی پیشگیری موثر برای کرونا به ویژه برای افرادی مانند کارکنان مراقبت های بهداشتی و افراد مسن باشد که در معرض خطر زیاد عفونت قرار دارند.

منبع: irna

بامد مرجع تخصصی تجهیزات پزشکی و ملزومات مصرفی

5/5 - (5 امتیاز)

دیدگاهی در “تاثیر چای سبز و برخی آب میوه‌ها در پیشگیری از کرونا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − 9 =