زدن دو ماسک در برابر انتشار ویروس کرونا کارآیی بیشتری داشته و صد در صد منطقی و کاربردی تر است. اما اگر ماسک جراحی استفاده میکنید در صورت مرطوب شدن و خیس شدن حتما باید آن را تعویض کنید.
وی با بیان اینکه برای افراد همچنان استفاده از ماسک های پارچهای چالش برانگیز است، اظهار داشت: این نوع ماسکها هم کاربردی هستند اما بهتر است در نبود ماسک های جراحی از آنها استفاده شود، در مکان یابی مانند داروخانه کلینیک، بیمارستان و از این قبیل که امکان پخش ویروس بیشتر از سایر مکانها است حتما به جای پارچهای از همان ماسک جراحی استفاده کنید.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش ادامه داد: در خصوص ماسک های سوپاپ دار هم توجه کنید که این نوع برای استفاده عموم نیست چرا که طوری طراحی شدهاند که وقتی بازدم انجام میدهید دریچه های آن باز میشوند و ممکن است در صورت ناقل بودن آن را به بیرون منتقل کنید.
مصدق تصریح کرد: اول دست های خود را با آب و صابون شسته یا با محلول های الکلی ضدعفونی کنید، دهان و بینی خود را با ماسک بپوشانید و مطمئن شوید که بین صورت و آن هیچ فاصلهای وجود ندارد، به محض اینکه ماسک مرطوب شد، آن را با یک تعویض کنید و از ماسک یکبار مصرف، دوباره استفاده نکنید.
این پزشک تاکید کرد: مهمترین هدف از ماسک زدن جلوگیری از انتشار قطراتی است که همراه با تنفس خارج میشود. باید همه افراد از ماسک درست استفاده کنند تا انتقال ویروس کرونا از فردی به فرد دیگر به حداقل برسد و تنفس با ترشحات تنفسی از مسیر دهان، بینی، سطوح آلوده، تماس با دست آلوده و غیره می تواند تعیین کننده احتمال ابتلا به کرونا باشد.
مصدق افزود: ویروس کرونا بر اساس پروتئین های سطحی، آنتی ژن و ژنتیک متفاوت است و این موضوع شدت ابتلا به بیماری را متفاوت میکند.
پژوهشگران میگویند که استفاده از ماسکهای جراحی زیر ماسک پارچهای بیشترین محافظت را ایجاد خواهد کرد، زیرا ماسک جراحی به عنوان یک فیلتر کار میکند و پارچهای یک لایه مازاد میافزاید و به تناسب آن کمک میکند.
در مکانهایی که رعایت فاصله اجتماعی دشوار است، مانند هواپیما یا در فروشگاهها، دو ماسک محافظت مازاد ایجاد میکند و پژوهشها نشان دادهاند که ماسکهای پارچهای چندلایه میتوانند 50 تا 70 درصد از قطرهها و ذرههای ریز را مسدود کرده و گسترش کووید را محدود کنند.
مرکز پیشگیری و کنترل بیماری CDC پیشنهاد میکند که مردم ماسکهایی را استفاده کنند که حداقل دو لایه پارچه نخی محکم بافتهشده باشند، مانند پارچه لحافی یا ملافههای پنبهای.
ماسکهای جراحی یکبار مصرف که از یک ماده مشتقشده از پلاستیک به نام پلیپروپیلن ساخته شدند، در فیلتر کردن ذرهها از یک ماسک پارچهای موثرتر هستند.
منبع: irna
بامد مرجع تخصصی تجهیزات پزشکی و ملزومات مصرفی