بینایی یکی از حواس حیاتی ماست و حفظ آن برای بهبود کیفیت زندگی بسیار مهم است. از آنجایی که عوامل مختلفی میتوانند به تضعیف بینایی منجر شوند، باید بدانیم چگونه از چشمان خود مراقبت کنیم و راههای تقویت بینایی چشم را بیاموزیم. در این مقاله راه های مراقبت از چشم را با هم بررسی و بهترین مکمل های تقویت بینایی چشم را نام خواهیم برد.
نکته: موارد بررسی شده در این مقاله صرفا جنبه اطلاع رسانی دارد و برای هرگونه مصرف پزشکی باید حتما با پزشک مشورت کنید.
راه های مراقبت از چشم
مراقبت از چشمها بسیار مهم است و میتواند به حفظ سلامت بینایی کمک کند. در ادامه، کارهایی که برای مراقبت از چشم باید انجام داد، آورده شده است:
1. آزمایش چشم منظم: برای حفظ سلامت چشم، معمولاً به معمول پیشنهاد میشود که یک آزمایش چشم سالانه یا به توصیه پزشک چشم پیروی کنید. این آزمایشها میتوانند مشکلات چشمی را به موقع تشخیص دهند.
2. استفاده از کمپرس: برای کاهش خستگی چشمها و تسکین از تورم و التهاب، میتوانید از کمپرسهای گرم یا سرد استفاده کنید. کمپرسهای گرم میتوانند عروق خونی را گشاد کرده و تسکین دهند، در حالی که کمپرسهای سرد میتوانند التهاب را کاهش دهند.
3. اجتناب از استفاده بیش از حد از صفحات الکترونیکی: استفاده بیش از حد از تلفن همراه، تبلت و کامپیوتر میتواند به خشکی چشمها و خستگی آنها منجر شود. برای کاهش این مشکل، به اصول کاری صفحات الکترونیکی بپردازید و به آزمایشهای 20-20-20 عمل کنید:
هر 20 دقیقه یکبار به مدت 20 ثانیه به یک نقطه در فاصله 20 فوتی (حدود 6 متر) از شما نگاه کنید.
4. استفاده از عینک محافظ: در شرایط خورشیدی یا در معرض خطر ذرات معلق مثل ذرات گرد و خاک، از عینک محافظ استفاده کنید تا چشمها خوب محافظت شوند.
5. استفاده از چشمانهها (گوگلز): در محیطهای خشک و گرد و غباری یا هنگام برخورد با عوامل آلرژیزا، استفاده از چشمانهها میتواند مفید باشد.
6. تغذیه سالم: مصرف مواد غذایی غنی از ویتامینها و مواد مغذی مهم مثل ویتامین A، C، E، کاروتنوئیدها و زینک به حفظ سلامت چشم کمک میکند.
7. قطره چشمی: در صورت نیاز، از قطرههای چشمی مرطوب کننده استفاده کنید تا از خشکی چشمها و تسکین برخی از علائمی مثل چشم خشک جلوگیری شود.
8. محافظت از چشمان در برابر ضربه: در ورزشهای خطرناک یا ورزشهایی که نیاز به استفاده از عینک محافظ دارند، همواره از محافظت مخصوص استفاده کنید.
9. مطالعه در نور مناسب: هنگام مطالعه یا کار در محیطهای کم نور، اطمینان حاصل کنید که نور به اندازه کافی بر روی متن یا سطح کاری است تا چشمها خسته نشوند.
10. استراحت کافی: همیشه به چشمانتان استراحت کافی بدهید. استراحت کافی برای چشمها، بهبود دید در شبانگاه و کاهش خستگی چشمی مهم است.
مطالب مرتبط
بهترین مکمل های تقویت بینایی
مکملهای تغذیهای میتوانند به تقویت چشم و حفظ بینایی کمک کنند. در ادامه به بهترین مکملهای تغذیهای برای تقویت بینایی چشم پرداخته خواهد شد.
۱. ویتامین A:
ویتامین A یکی از اجزای اصلی برای حفظ سلامت چشم است. این ویتامین به تقویت بینایی در شبانگاه کمک میکند و از ایجاد مشکلاتی نظیر ناتوانی در دید در نور کم جلوگیری میکند. منابع غذایی غنی از ویتامین A شامل مواد خوراکی مانند کدو، هویج، تخممرغ و گوشت کبابی هستند. برای تقویت مصرف ویتامین A، میتوانید نیز به مکملهای ویتامین A رجوع کنید.
۲. ویتامین C:
ویتامین C یک آنتیاکسیدان قوی است که به حفظ سلامت عدسیهای چشم کمک میکند. این ویتامین به تقویت عروق خونی چشم و جلوگیری از بیماریهایی نظیر سیاهسرفه کمک میکند. منابع ویتامین C شامل نارنج، تمشک، توتفرنگی و پرتقال میشوند.
۳. ویتامین E:
ویتامین E نیز یک آنتیاکسیدان قوی است که به حفظ سلامت چشم کمک میکند. این ویتامین میتواند از ایجاد آسیب به بافتهای چشمی ناشی از آزادههای رادیکالی جلوگیری کند. منابع ویتامین E شامل بادام، زیتون و هلو میباشند.
۴. کاروتنوئیدها:
کاروتنوئیدها مانند لوتئین و زئاکسانتین موجب تقویت بینایی و حفظ سلامت شبکیه چشم میشوند. این مواد معمولاً در میوهها و سبزیهایی چون کلم، اسفناج و تخممرغ وجود دارند. مکملهای حاوی کاروتنوئیدها نیز در بازار موجود هستند.
۵. زینک:
زینک یک معدن مهم برای حفظ سلامت چشم است. این ماده به تقویت سیاهچشمی و بهبود دید در شبانگاه کمک میکند. منابع غذایی غنی از زینک شامل گوشت قرمز، مرغ، برنج کامل و لوبیا میشوند.
جمع بندی
حفظ سلامت چشم از اهمیت بسیاری برخوردار است. با پیروی از راهکارهای مذکور و مراجعه به یک پزشک چشمپزشک معتبر، میتوانید به بهبود بینایی و حفظ سلامت چشمها خود کمک کنید.
تقویت بینایی و حفظ سلامت چشم از اهمیت بسیاری برخوردار است. به علاوه از مکملهای تغذیهای مانند ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E، کاروتنوئیدها و زینک به عنوان راهی برای ارتقاء بینایی و افزایش سلامت چشم استفاده نمود. با این حال، همواره مشورت با پزشک یا متخصص تغذیه برای تعیین میزان دقیق مکملها و رژیم غذایی بهینه توصیه میشود.