دانشکده بهداشت و موسسه ملی تحقیقات سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران، راهنمای (پاسخ به پرسش آیا انجماد (فریز کردن) باعث از بین رفتن ویروس کرونا می شود) را منتشر کردند.
ویروس کرونا ذاتا سرما دوست بوده و در دماهای پایین بهتر زنده می ماند. با این حال به دلیل جدید بودن این ویروس، یافته ها درباره ی آن هنوز قاطع و جامع نیست. با توجه به مطالعات انجام شده بر روی ویروس های کرونا، می توان گفت که این خانواده از ویروس ها در حالت منجمد بسیار پایدار هستند و حتی در دمای منفی 20 درجه سانتیگراد تا دو سال باقی می مانند. به عبارت دیگر، می توان گفت این ویروس ها سرمادوست هستند.
همچنین شواهد نشان می دهد که قرار گرفتن در دمای 56 درجه سانتیگراد به مدت بیش از 30 دقیقه، باعث کاهش قابل توجه ویروس می شود. بنابراین برای کاهش تعداد ویروس به گونه ای که دیگر قابل تشخیص نباشد، باید بیش از 30 دقیقه در دمای 60 درجه سانتیگراد باقی بماند.
مطالعه دیگری نشان می دهد که پس از قرار گرفتن ویروس سارس (از خانواده ویروس های کرونا) به مدت 90 ، 60 و 30 دقیقه، به ترتیب در دمای 56 درجه سانتی گراد، 67 درجه سانتیگراد و 75 درجه، قدرت عفونت زایی آن کاهش می یابد.
با توجه به یافته ها و مطالعات بر روی خانواده ویروس کرونا به نظر می رسد توانایی بقای این گروه از ویروس ها در نمونه های انسانی و محیط، نسبتاً زیاد است. این ویروس ها سرمادوست بوده و استراتژی نگهداری مواد در دمای پایین نظیر (انجماد) فریز کردن نمیتواند باعث از بین رفتن این ویروس شود.
قبل از فریز کردن حتما باید ضدعفونی بشن مواد غذایی.
اصلا این طور نیست از بین نمی رود.