با اعلام دستور دولتها مبنی بر دورکاری کارمندان، میلیونها نفر از مردم دنیا دفاتر کار خود با میزهای به دقت مرتب شده، چراغهای فلورسنت، دستگاههای کپی و آب سردکنهایشان را رها کردهاند و از خانه کار میکنند. اقدامی که در تلاش برای جلوگیری از انتشار ویروس جدید کرونا صورت گرفته است.
تصور میشود کارمندان با ماندن در خانه در معرض خطر کمتری قرار دارند و تعطیلی دفاتر کار پر جمعیت میتواند سرعت انتشار کوید ۱۹ را کاهش دهد.
ممنوعیت کار در دفاتر تنها یک اقدام احتیاطی به حساب نمیآید. ادارات همیشه محل اصلی انتشار ویروسها و باکتریها بودهاند. احتمالا با این چرخه آشنا هستید: در هر فصل یک نوع ویروس همه جا منتشر میشود. یکی از کارمندان وارد دفتر میشود و با سرفهها و عطسههای خود ویروس را به همکارانش منتقل میکند. و این چرخه ادامه خواهد داشت. در هر فصل یک ویروس همه جا پخش میشود و خودتان میدانید بعد از آن چه اتفاقی خواهد افتاد.
پژوهشگران ثابت کردهاند میکروبها، ویروسها و باکتریها به راحتی در دفاتر کار منتشر میشوند. کریسی هویت، مدیر پژوهشهای بنیادی و نوآوریهای راهبردی در دانشکده علوم و ریاضیات دانشگاه کارولینای شمالی در زمینه تنوع و فراوانی میکروبها در دفاتر کار مطالعه میکند.
او میگوید: ” انسانها بخش عمدهای از زندگی روزانه خود را در محدوده دفاتر کارشان میگذرانند و استفاده از فضاهای مشترک و تعامل مداوم با سطوح مشترک در این اماکن به افزایش میزان میکروب بر روی سطوح و در هوا میانجامد.”
به عبارت دیگر، بسیاری از نقاط دفاتر کار که سطح تعامل و تماس در آنها بالا است میتوانند عامل انتشار ویروس باشند. و هر چه تعداد کارمندانی که آن نقاط را لمس میکنند بیشتر باشد، خطر آلودگی هم بالاتر خواهد رفت. جاناتان سکستون، پژوهشگر کالج بهداشت عمومی در دانشگاه آریزونا در تحقیقات خود دریافته که نقاطی مثل یخچالها، دستگیره کشوها، شیرهای آب، دستگیرهها یا دکمههای درهای خروجی و قوریهای قهوه به طور معمول بیشترین میزان تجمع میکروب را دارند.