انتظار برای خروج ویروس ناخوانده تاجدار از جان مردم/کرونا خیال رفتن دارد؟

[ad_1]

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، تصور همه این بود که کرونا هم مانند آنفلوانزا یا دیگر بیماری‌های ویروسی چند صباحی میهمان خواهد بود اما ویروس ناخوانده تاجدار خلاف آن را ثابت کرد تا همه متحیر شوند، جهان همچنان در بُهت است؛ آمد و هنوز هم انگار خیال رفتن ندارد.
اولین روزهای شیوع ویروس کرونا یادم می‌آید که حتی پدر و مادر با فرزند خود نمی‌توانستند دیدار داشته باشند، اگر فرزندی دور از خانواده بود به دلیل اینکه شاید مبتلا باشد به دیدار پدر و مادرش نمی‌رفت، ترس بر همه غلبه کرده بود و هیچگاه تصور نمی‌کردیم که این ویروس دل از ما نکند و بیش از ۲ سال با ما بماند.
تاکنون کرونا ۶ موج در ایران داشته است که سخت‌ترین موج آن با نام دلتا با مرگ روزانه بیش از ۷۰۰ نفر به ثبت رسید، اینکه ۷۰۰ خانواده در یک روز به عزای عزیزان خود در سوگ و ماتم باشند بسیار سخت است؛ اما باید قبول کنیم که کرونا روزهای بسیار سنگین و وحشتناکی را  برای مردم رقم زد.

روزهای سیاه کرونایی با مرگ‌هایی تلخ هنوز به پایان نرسیده است اما این روزها خبرهای خوشی از کاهش آمار فوتی‌های ناشی از کرونا به گوش می‌رسد که شاید برای همه قابل تامل باشد و با گذشت بیش از ۲ سال از شیوع این ویروس کشنده، اکنون روزهای خوشی برای پایان کرونا در انتظار است.
این روزها خبرهایی از تک رقمی و رسیدن تعداد فوتی‌های کرونا به عدد هفت، هشت و روز بیستم اردیبهشت به مرگ سه نفر رسید، این خبر خوشی است هرچند مرگ یک نفر هم زیاد است
این روزها خبرهایی از تک رقمی و رسیدن تعداد فوتی‌های کرونا به عدد هفت، هشت و روز بیستم اردیبهشت به مرگ سه نفر رسید، این خبر خوشی است هرچند مرگ یک نفر هم زیاد است اما اینکه دیگر روزهایی با مرگ ۷۰۰ نفر را تجربه نمی‌کنیم، این مهم است که حال چه باید کرد که مرگ کرونایی به صفر برسد.
مجموع جان باختگان ویروس کرونا در ایران به ۱۴۱ هزار و ۱۹۲ نفر رسید، اما دلیل تک رقمی شدن آمار مرگ و میر بسیار مهم است تا دیگر شاهد روزهای سیاه کرونایی در کشور نباشیم چه باید کرد تا این ویروس از جان مردم خارج شود و دیگر کمتر جان بگیرد، هرچند که چه جان‌هایی که برای خانواده‌های ایرانی عزیز بود و اکنون زیر تلی از خاک پنهان است و تنها غم این عزیزان در دل خانواده‌هاست.

کرونا چه زمانی پایان می‌یابد
کرونا می‌رود اگر همه پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنیم، کرونا می‌رود اگر حدود ۲۰ میلیون نفری که هنوز دز سوم واکسن کرونای خود را نزده‌اند برای تزریق اقدام کنند، کرونا می‌رود اگر افرادی که هنوز هیچ اقدامی برای واکسینه شدن خود نکردند، به سمت تزریق واکسن بروند.
کرونا زمانی پایان می‌یابد که چرخه واکسیناسیون کرونا در ایران تکمیل شود چون با واکسینه شدن مردم روز به روز از مرگ کرونایی دور و دورتر شدیم و اکنون هم افرادی که جان خود را بخاطر کرونا از دست می دهند آنهایی هستند که هنوز برای تزریق واکسن کرونا اقدام نکرده‌اند.
اینکه تاکنون ۶۴ میلیون و ۳۹۸ هزار و ۵۷۷ نفر دُز اول، ۵۷ میلیون و ۶۴۸ هزار و ۳۸۰ نفر دُز دوم و ۲۷ میلیون و ۲۱۶ هزار و ۳۱۸ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۴۹ میلیون و ۲۶۳ هزار و ۲۷۵ دُز رسیده است، نیز از جمله موضوعاتی است که باعث شده مرگ‌های کرونایی روند نزولی داشته باشد.

حالا که با گذشت بیش از ۲ سال، چند روزی است که مرگ کرونایی دوباره در ایران تک رقمی شده اما باید همچنان همه با هم مراقبت کنیم و تلاش تا شعار روزهای اول همه گیری این ویروس ناخوانده «همه با هم کرونا را شکست می دهیم» عینیت یابد و با امید به بومی شدن این ویروس، سالانه فقط مجبور به تزریق واکسن کرونا مانند آنفلوانزا باشیم.

اگرچه از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون بیش از هفت میلیون و ۲۲۶ هزار نفر به این ویروس مبتلا شده اند، اما خوشبختانه در روز بیستم اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ به جز تهران با ۲ مرگ و البرز با یک مرگ، مرگ و میر در دیگر استان‌های کشور به صفر رسید.
خبر کاهش آمار کرونا به حدی مسرت بخش بود که بسیاری از مسئولان اجرایی از این موضوع ابراز خوشحالی کردند که شاید پایانی برای کرونا باشد و مردم بتوانند به زندگی قبل از این ویروس برگردند و زندگی عادی خود را داشته باشند.
علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت نیز در این باره اظهارداشت: پس از هشت ماه از شروع به کار  دولت صادق‌الوعد آمار فوتی‌های کرونایی به سه نفر رسید. خبر بسیار خوبی که نوید بخش روزهای پایانی همه‌گیری کرونا در ایران خواهد بود.
حجم بالای واکسیناسیون، مدت کوتاه تزریق و نوع واکسن دلایل کاهش آمار فوتی
به گفته بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دولت مردمی مبارزه با کرونا را به عنوان نخستین اقدام در اولویت قرار داد، تهیه واکسن شتاب گرفت و با حضور مردم در رده های مختلف انتظامی، بسیج نیروهای جهادی و غیره مساجد، مراکز، استادیوم ها محل تزریق واکسن شد و در روز حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار تزریق و در هفته حدود هشت میلیون تزریق انجام شد و ما رکورد جهانی داریم که نشان دهنده قدرت است.

سه دلیل مهم برای موفقیت ایران در کاهش آمار کرونا در ایران وجود دارد که حجم بالای واکسیناسیون، مدت کوتاه تزریق واکسن کرونا و نوع واکسن تزریق است، به همین دلیل مردم برای ادامه این روند، جهت تکمیل واکسیناسیون خود اقدام کنند.

وی افزود: ٢ سال پرتلاش و پرتلاطم را در دوره کرونا سپری کردیم و از مردم که حمایت عالی را در انجام واکسیناسیون و کمک به واکسن زدن داشتند تقدیر می شود و همین امر باعث شد که ما رکورد واکسیناسیون را در جهان داشته باشیم و کادر سلامت هم حرکت زیبا و جالبی را در تاریخ کشور ایجاد کردند که با فداکاری آنها حتی ٣٠٠ نفر شهید سلامت تقدیم شد.
‌وی خاطرنشان کرد: علت موفقیت ایران برای مبارزه با کرونا چند عامل بود که یکی از این عوامل حجم بالای واکسیناسیون بود که بیش از ٩٠ درصد گروه هدف یک دز و حدود ٨۵ درصد ٢ دز  این ‌واکسن را تزریق کردند. دومین عامل مدت کوتاه واکسیناسیون بود اینکه حجم زیادی از واکسن در مدت کوتاهی تزریق شد.
وی ادامه داد: سومین موضوع که در این موفقیت ما را یاری کرد نوع واکسن تزریقی بود چون امروزه ثابت شده واکسن هایی که از ویروس کشته شده استفاده می شود اثر بهتری دارد و واکسن های که به عنوان نوترکیب و پروتئین های نوترکیب مثل فایزر و مدرنا اینقدر اثربخشی نداشتند.
وی درباره اینکه وضعیت مطلوب آمار کرونا در ایران تا چه زمانی ادامه دارد، اظهار داشت: به مردم توصیه می‌شود که حتما واکسیناسیون خود را ادامه دهند و کسانی که دز دوم یا سوم واکسن را تزریق نکرده اند حتما واکسیناسیون خود را تکمیل کنند.
عین الهی ادامه داد: ثابت شد که واکسیناسیون اثربخشی زیادی در پیشگیری از کرونا داشته است و  به همین دلیل در ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب شده که همه افراد بالای ٧٠ سال یک دز دیگر را تزریق کنند و کسانی که بیماری زمینه ای و نقص ایمنی دارند این تزریق واکسن کرونا را انجام دهند.
کرونا تمام نشده، ماسک بزنید 
کمال حیدری معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز گفت: پوشش واکسیناسیون به طور یقین تاثیر بسزایی در روند کنترل این ویروس داشت همانگونه که در دو موج شدید(در موج پنجم با دلتا و موج ششم با امیکرون) این تاثیر جدی را شاهد بودیم. با پوشش واکسیناسیون شرایط خوبی را تجربه کردیم اما توقع داریم مردم صبر و تحمل پیشه کنند و همچنان پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

با وجود تک رقمی شدن فوت ناشی از کرونا  اما با توجه به اینکه هنوز کرونا تمام نشده است از مردم درخواست داریم که حتما از ماسک استفاده کنند.

 معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اکنون از مردم درخواست داریم برای پوشش واکسیناسیون کسانی که هنوز واکسن نزده یا تکمیل واکسیناسیون آنها انجام نشده، خود را واکسینه کنند. ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت بهداشت تلاش دارد که امور جاری زندگی ساری و جاری باشد و کسانی که بیماری زمینه ای، نقص ایمنی دارند و سالمند هستند حتما رعایت ماسک را داشته باشند.

حیدری تصریح کرد: کمیته علمی مقابله با کرونا به این موضوع اذعان دارد که یکی از موفقیت‌های ما در دوران کرونا در زمینه استفاده از ماسک است و باید آن را ادامه دهیم تا خبر رهایی از این بیماری را داشته باشیم و به شرایط عادی برگردیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره روند واکسیناسیون در کشور نیز گفت: پوشش واکسیناسیون در کشور مطلوب است و  آمارها نشان می دهد که ٨٠ تا ٨۵ درصد از کسانی که مرگ و بستری ناشی از ویروس کرونا داشتند جز افرادی بودند که واکسن نزده بودند.
پوشش واکسیناسیون در کشور مطلوب است و  آمارها نشان می دهد که ٨٠ تا ٨۵ درصد از کسانی که مرگ و بستری ناشی از ویروس کرونا داشتند جز افرادی بودند که واکسن نزده بودند
وی با بیان اینکه واکسن مورد نیاز مردم تا پایان سال ١۴٠١ را تامین کرده‌ایم، تصریح کرد: پیش بینی سازمان جهانی بهداشت این است که ممکن است جهان موج جدیدی از ویروس را در تابستان تجربه کند امیدواریم مردم واکسن را در برنامه خودشان قرار دهند و کسانی که نوبت آخر واکسن خود را نزده اند حتما برای تزریق اقدام کنند.
کرونا همچنان جان می گیرد اما امیدواریم با رعایت بیشتر مردم، بتوانیم دوباره شاهد تثبیت شرایط در کشور باشیم و به زندگی عادی بازگردیم، اما تا زمانی که شرایط عادی نشده است مردم همچنان باید به شیوه‌نامه‌های  بهداشتی توجه کنند تا درگیر این ویروس نشوند.

[ad_2]

Source link

امتیازدهی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده − نه =