محققان انگلیسی میگویند، به زودی این آزمایش ادرار که میتواند سرطان مثانه را با دقت ۱۰۰ درصدی تشخیص دهد، برای بیماران انجام میشود.
به گفته این محققان، آزمایش ادرار ابداعی آنها میتواند جایگزین آزمایش «dipstick» شود که اکنون توسط پزشکان برای تشخیص سرطان مثانه استفاده میشود.
در آزمایش dipstick، ادرار برای کشف رده هایی از خون که میتواند علامتی از سرطان مثانه باشد، بررسی میشود. سپس بیمارانی که نتیجه آزمایش آنها مثبت میشود برای انجام یک سری رویه هایی که تشخیص را قطعی میکند، ارجاع داده میشوند.
در ۸۵ درصد موارد، این بیماران سرطان مثانه ندارند. اما این آزمایش ادرار جدید که UR170 نام دارد در اولین مرحله میتواند ابتلا به سرطان و یا نداشتن این بیماری را تشخیص دهد به این معنی که دیگر بیماری نیازی به انجام رویه های دیگر ندارد.
محققان باور دارند که این آزمایش جدید ادرار میتواند کل روند تشخیص سرطان مثانه را تغییر دهد. آزمایش مذکور در حال حاضر مجوز استفاده در بیمارستانها را دارد و از اوایل سال جاری میتواند توسط پزشکان عمومی نیز مورد استفاده قرار گیرد.
به گفته آنها، آزمایش UR۰۱۷، می تواند بیماران را از انجام سیستوسکوپی رها سازد. سیستوسکوپی یک روش برای معاینه داخلی مجرا، مثانه و حالب است.
سرطان مثانه یکی از انواع سرطانهای سلولهای پوششی (رشد سلولهای سرطانی در دیواره مثانه که در بیشتر موارد به شکل یک توده گل کلمی است)، کشندهترین سرطان دستگاه ادراری و دومین سرطان شایع دستگاه ادراری-تناسلی است که در صورت درمان نشدن به موقع تومور رشد کرده و به خارج از مثانه گسترش پیدا میکند.
سن متوسط برای تشخیص سرطان مثانه ۶۵ سالگی است و این سرطان هفت درصد کل سرطانها را تشکیل میدهد. با تشخیص علت، علائم، درمان به موقع و رژیم غذایی مناسب میتوان خطرات سرطان مثانه را کاهش داد.
منبع: irna
بامد مرجع تخصصی تجهیزات پزشکی و ملزومات مصرفی